Ulica 16.kolovoza/augusta bb, 72260
Izbornik
Naslovnica
O nama
Povijest/istorija
Uprava
Sjednice OV-a
Odluke,zakljuci i dokumenti OV-a
Javne nabavke
Gospodarstvo
Turistička razglednica
Smještaj i ugostiteljstvo
Obrazovna i socijalna infrastruktura
Vjerski život
Kultura
Sport
Fotogalerija
Servisne informacije
Linkovi
Kontakt
Traži
Informacija o aktuelnim programima poticaja zapošljavanja PDF Ispiši E-mail
Napisao Opcina Busovaca   
Tuesday, 23 February 2016

 Danas, 23.02.2016. godine u velikoj Sali Općinskog vijeća Busovača, održana je sjednica na kojoj zamjenik direktora Kantonalne službe za zapošljavanje SBK/KSB i voditelj ispostave Biroa Busovača prezentirali informaciju o aktuelnim programima poticaja zapošljavanja i samozapošljavanja, koje je nedavno objavio Federalni zavod za zapošljavanje.

Izvršena je informacija o dva Programa zapošljavanja, prvi program je po uredbi sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja osoba bez radnog iskustva u struci 2016. godine, pri čemu Kanton SBK/KSB potpadaju sredstva u visini od 4.360.000,00 KM.

Drugi program poticaja zapošljavanja u 2016. godini obuhvata  mjere: “prilika za sve”, “periodično/sezenosko  zapošljavanje”, “vaučer za posao”, pri čemu je Kanton SBK/KSB potpadaju sredstva u visini od 1.000.000,00 KM.

Javni pozivi ostaju otvoreni do utroška sredstava, tj. do potpisivanja ugovora u vrijednosti raspoloživih sredstava utvrđenih po kantonima, s tim da ako se do 31.12.2016. godine ne utroše sredstva po pojedinim mjerama u određenim kantonima ista se na zahtijev Službe, a uz saglasnost direktora Zavoda mogu prerasporediti na mjere u kojima ima više zahtjeva poslodovaca od raspoloživih sredstava.

Poslodavci pozdravljaju ovakvu praksu zapošljavanja, pri čemu se očekuje da će više novca za ovakve programe smanjiti izraženu nezaposlenost u općini Busovača, a i u Federaciji BiH.

Za više informacija posjetite www.fzzz.ba

 

 
< Prošli   Sljedeći >
Calendar
Kalendar

Advertisement
brojac poseta
Brojač posjeta
Anketa
Da li Vam se dopada naša stranica?
 
© 2019 Opcina Busovaca