Ulica 16.kolovoza/augusta bb, 72260
Izbornik
Naslovnica
O nama
Povijest/istorija
Uprava
Sjednice OV-a
Odluke,zakljuci i dokumenti OV-a
Javne nabavke
Gospodarstvo
Turistička razglednica
Smještaj i ugostiteljstvo
Obrazovna i socijalna infrastruktura
Vjerski život
Kultura
Sport
Fotogalerija
Servisne informacije
Linkovi
Kontakt
Traži
Održana prezentacija Procjene ugroženosti općine Busovača PDF Ispiši E-mail
Napisao Opcina Busovaca   
Thursday, 08 September 2016
 Danas, 08.09.2016. godine sa početkom u 11,00 sati u velikoj Sali Općinskog vijeća Busovača, održana je prezentacija Procjene ugroženosti općine Busovača u saradnji Službe civilne zaštite i međunarodne humanitarne ogranizacije World Vizion. Sastanku su prisustvovali članovi radne grupe, uposlenici Službe civilne zaštite, predstavnici  organizacije World Vizion, predstavnici Osnovne škole, Mjesnih zajednica, Vatrogasne Udruge, Policije, Vrtića, Općinski načelnik i predsjednica Općinskog vijeća, kao i pomoćnici načelnika. Predstavnici organizacije World Vizion su istakli samo riječi hvale kada je u pitanju ovako urađena Procjena ugroženosti i da su jako zadovoljni saradnjom i da im je glavni cilj na jačanju svjesti građana općine Busovača i davanje doprinosa pri jačanju kapaciteta Civilne zaštite, jačanje sigurnosti građana, kao i samih pojedinaca. Naredni korak koji će poduzeti sama organizacija je izrada Plana zaštite i spašavanja u školama, kao i to da neće raditi sa općinama i ustanovama koje ne budu imale ovako urađenu Procjenu ugroženosti.
Pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Nevenka Gavranović je predstavila današnju prezentaciju Procjene ugroženosti općine Busovača u kraćim crtama te zatražila od prisutnih da se uključe i ukoliko imaju neke prijedloge i sugestije da iste saopšte kako bi se u finalnoj izradi Procjene ugroženosti iste uvrstile.
I na kraju je sopšteno da je Služba civilne zaštite općine Busovača u saradnji sa organizacijom World Vizion realizovala Projekt opremenja Udruge dobrovoljnih dobrovoljnih vatrogasaca Busovača i da je u toku isporuka vrijedne opreme koju donira međunarodna humanitarna organizacija World Vizion.
 
 
 
 
 
 
 


 
< Prošli   Sljedeći >
Calendar
Kalendar

Advertisement
brojac poseta
Brojač posjeta
Anketa
Da li Vam se dopada naša stranica?
 
© 2020 Opcina Busovaca