Ulica 16.kolovoza/augusta bb, 72260
Izbornik
Naslovnica
O nama
Povijest/istorija
Uprava
Sjednice OV-a
Odluke,zakljuci i dokumenti OV-a
Javne nabavke
Gospodarstvo
Turistička razglednica
Smjeątaj i ugostiteljstvo
Obrazovna i socijalna infrastruktura
Vjerski ľivot
Kultura
Sport
Fotogalerija
Servisne informacije
Linkovi
Kontakt
Traľi
Javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga (DFF) PDF Ispiąi E-mail
Napisao Opcina Busovaca   
Wednesday, 18 July 2018
 Javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru zajedničkog projekta Ujedinjenih nacija ''Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini''

Poziv je otvoren javnim institucijama (ustanovama, organizacijama),organizacijama civilnog društva (OCD), neformalnim grupama i pojedincima.

Zajednički projekt “Dijalog za budućnost” je zajednička inicijativa Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih nacija. Agencije Ujedinjenih nacija, UNICEF, UNESCO i UNDP u suradnji sa Predsjedništvom BiH zajednički implementiraju projekt koji ima za cilj dugoročnu izgradnju mira i poboljšanje društvene kohezije u Bosni i Hercegovini .

Tema i prioretne oblasti Javnog poziva

Sveobuhvatna tema Javnog poziva je izgradnja mira i poboljšanje društvene kohezije u Bosni i Hercegovini sa naglaskom na mlade, ravnopravnost spolova, osnaživanje žena i podršku ranjivim skupinama i posebno doprinose postignućima u ostvarenju podciljeva UN-ovih Ciljeva održivog razvoja, s posebnim osvrtom na Cilj broj 16 koji se odnosi na promicanje mirnih i inkluzivnih društava za održivi razvoj, pružanje pristupa pravdi za sve i izgradnji učinkovitih i odgovornih institucija na svim nivoima.
 

Projektni prijedlozi bi trebali podržati opću temu Javnog poziva s aktivnostima koje će za cilj imati sljedeće prioritetne oblasti  projekta „Dijalog za budućnost“:

PRIORITETNE OBLASTI:

Angažman i osnaživanje mladih, fokus na opće dobro, volonterizam, povjerenje, izgradnja mira, interkulturalno (međukulturalno) razumijevanje, interkulturalno (međukulturalno) obrazovanje, poštivanje različitosti, uvažavanje drugih i drugačijih, poboljšanje kvalitete obrazovanja, osnaživanje žena, podrška ranjivim skupinama.

 

Rok za podnošenje prijava je 31. august/kolovoz, 2018. godine do 14:00 sati. Aplikacije koje stignu nakon navedenog roka će se razmatrati samo ako poštanski znak označava datum slanja prije zvaničnog roka. Aplikacije treba slati na adresu:


Zgrada Ujedinjenih nacija
Zmaja od Bosne bb
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina


Na zatvorenoj koverti se mora navesti:

 1. Javni poziv za projektne prijedloge: 'Dijalog za budućnost'
 2. ime i adresa podnosioca prijave
 3. Naziv projekta

Aplikacije koje se šalju na bilo koji drugi način (npr. putem faksa ili emaila) ili budu dostavljene na druge adrese, neće se uzimati u obzir.

Dokumentacija o Javnom pozivu se može preuzeti na ovoj stranici ili putem email-a: Ova e-mail adresa je zaątićena od spam botova, morate imati uključen Javascript da bi je vidjeli .

Obavještavamo sve zainteresovane da će Dani otvorenih vrata, tokom kojih će se pružiti više informacija o pozivu i kako popuniti dokumentaciju biti održani:

 • 9. 7. 2018. godine u Sarajevu, u 12:00 u zgradi Ujedinjenih nacija, Zmaja od Bosne bb.
 • 17. 7. 2018. godine u Sarajevu, u 11:00 u zgradi Ujedinjenih nacija, Zmaja od Bosne bb.
 • 18. 7. 2018. godine u Mostaru, u 12:00 u zgradi Gradske Vijećnice, Hrvatskih branitelja br. 2

 

 

 

Dani otvorenih vrata su javni i svi zainteresovani mogu prisustvovati ovom informativnom sastanku o pripremi projektnog prijedloga u sklopu ovog poziva. Naknadni termini za ‘Dane otvorenih vrata’ u odabranim gradovima u BiH bit će naknadno objavljeni na stranici Ujedinjenih nacija www.un.ba.

Pratite facebook stranicu Dijalog za budućnost za više informacija o Javnom pozivu.  

 

 

 

 

 

 

Dodatna pojašnjenja:

 • Javne institucije su javni subjekti registrirani na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini.
 • Organizacije civilnog društva (OCD) su fondacije i neprofitne organizacije, lokalno registrirane na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini.
 • Neformalna grupa je svaka grupa građana (najmanje pet osoba) sa važećim ličnim kartama izdatim od strane vlasti Bosne i Hercegovine koje zajednički sudjeluju u projektu.
 • Pojedinci su osobe, građani Bosne i Hercegovine sa važećom ličnom kartom izdatom od strane vlasti Bosne i Hercegovine.
 • Ranjive grupe: Ranjive grupe se odnose na interno raseljena lica (IRL), povratnike, djecu, djecu i odrasle sa poteškoćama u razvoju, Rome, žene, mlade i starije osobe.
 • Iako Otvoreni poziv za prijavu projekata definiše prioritetne oblasti koje doprinose ostvarenju ukupnog projektnog cilja, projekat naglašava da postoji prostor za fleksibilnost kako bi se osigurali kreativni i inovativni pristupi.

Često postavljana pitanja

 

1.   Da li se na ovaj poziv mogu prijaviti međunarodne organizacije koje su registrovane u BiH ili su u pitanju samo lokalne registracije osnovane u BiH?

Sve organizacije civilnog društva moraju biti lokalno registrovane, nije važno da li su registrovane i u drugim državama ili samo u Bosni i Hercegovini.

 

2. Da li je moguće prijavu za Dijalog za budućnost napisati na engleskom jeziku?

Ne, na javni poziv se možete prijaviti samo na službenim jezicima Bosne i Hercegovine (bosanski, hrvatski i srpski).

 

3. Navedeno je da je predviđeni završetak projekta 06/2019. Znači li to da će se aktivnosti odobrenih projekata moći odvijati i u tom mjesecu?

Projekt može trajati maksimalno 8 mjeseci od datuma potpisivanja ugovora.

 

4. Da li je planiran Info dan u Mostaru?

U Mostaru će se održati Dani otvorenih vrata 18.7.2018. u Gradskoj Vijećnici.

 

5. Da li treba da dođemo u Sarajevo na sastanak 17.7.2018.ili će biti organizovan i sastanak u Banja Luci?

Dani otvorenih vrata nisu planirani na svim lokacijama u BiH. Ako niste u mogućnosti doći u Sarajevo, uskoro će biti objavljeno online uputstvo za popunjavanje aplikacija. Pratite službenu stranicu UN-a, www.un.ba i Facebook stranicu Dijalog za budućnost.

 

6. U smjernicama Javnog poziva za realizaciju projekta :"Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini". kao projektna općina ne navodi se i grad Zenica. Da li je u pitanju greška ili Zenica nije uvrštena u prioritetne geografske kriterije?

Lista partnerskih općina navedena je u smjernicama za aplikante.

 

7. U Smjernicama za aplikante sam uočila da se projekat ili treba promovisati ili provesti na području  određenih općina u BiH  među kojima nisam pronašla općinu Lukavac. Moje pitanje je da li općina Lukavac, kao Javna institucija“ može aplicirati na ovaj Javni poziv?

Ako je organizacija registrirana na nekom od nivoa vlasti u BiH, može prijaviti projekt.

 

8. Da li se mogu prijaviti organizacije registrirane u BiH kao ogranak/filijala međunarodne organizacije, registrirane izvan BiH?

Geografska pokrivenost je jedan od više kriterija iz smjernica za projektne prijedloge. Molimo Vas da detaljno pročitate smjernice i uvjerite se da li Vaša ideja za projekt odgovara kriteriju  geografske pokrivenosti.
 
< Proąli   Sljedeći >
Calendar
Kalendar

Advertisement
brojac poseta
Brojač posjeta
Anketa
Da li Vam se dopada naąa stranica?
 
© 2020 Opcina Busovaca