Ulica 16.kolovoza/augusta bb, 72260
Izbornik
Naslovnica
O nama
Povijest/istorija
Uprava
Sjednice OV-a
Odluke,zakljuci i dokumenti OV-a
Javne nabavke
Gospodarstvo
Turistička razglednica
Smještaj i ugostiteljstvo
Obrazovna i socijalna infrastruktura
Vjerski život
Kultura
Sport
Fotogalerija
Servisne informacije
Linkovi
Kontakt
Traži
Busovača: Neformalne grupe mladih kreću s uređivanjem gradskog parka i igrališta u Podstijeni PDF Ispiši E-mail
Napisao Opcina Busovaca   
Wednesday, 18 July 2018
 Jučer je u velikoj dvorani Općinskog vijeća Busovača u organizaciji Fondacije Mozaik upriličeno potpisivanje ugovora s članovima dvije neformalne grupe sastavljene od mladih iz Busovače.
 
Tom prilikom su im uručeni čekovi s odobrenim sredstvima za realizaciju njihovih ideja. Potpisivanju ugovora nazočile su neformalne grupe mladih, predstavnici Fondacije Mozaik te načelnik Općine Busovača gdin Asim Mekić i pomoćnica načelnika gđa Željka Vujica.
 
Načelnik Mekić uputio je riječi dobrodošlice i podrške svima onima koji rade pozitivne stvari na području Busovače, sudionicima projekta je uputio uspješnu realizaciju i sve aktivnosti. Čestitkama i riječima ohrabrenja pridružila se i pomoćnica načelnika gđa Željka Vujica koja je kazala kako je nadležna općinska služba kojom ona rukovodi svakodnevno na raspolaganju za pomoć.
 
Ispred neformalne grupe mladih Emrah Mešanović zahvalio se gostima iz Fondacije Mozaik na dolasku i odobravanju sredstava za realizaciju projekata, a posebno se zahvalio i načelniku Općine Asimu Mekiću na pomoći te tom prigodom uputio poziv za osnivanje Omladinske banke u Busovači:
 
“S obzirom na to da Općina Busovača financira projekte mladih i omladinskih udruženja, pozivam Općinu Busovača da sve to formuliramo i uobličimo kroz osnivanje Omladinske banke Busovača koja bi se financirala sredstvima Općine Busovača i Fondacije Mozaik, a putem koje bi mladi iz Busovače imali priliku dobiti novac i ostvariti svoje ideje”, kazao je Mešanović.
 
Ukupni iznos sredstava odobrenih projektnim prijedlozima iznosi 4920 KM. Planirano je uređenje gradskog parka u Busovači realiziranjem projekta “Budi jak uredi park”. Ovim projektom bi se stanovnicima Busovače osiguralo adekvatno mjesto za odmor, uživanje, druženje i pozitivnu energiju, a nakon realizacije projekte bili bi organizirani turniri u šahu za sve uzraste. Drugi projekt koji je dobio financijska sredstva jest “100 osmijeha”. Ovaj projekt obuhvaća uređenje igrališta za djecu i mlade koje se nalazi u mjestu Podstijena u Busovači. Nakon uređenja na igralištu će biti organizirani turniri, razna druženja i aktivnosti koje će okupljati mlade.
 
Pogledajte nekoliko fotografija:

 Preuzeto sa: www.grad-busovaca.com

 
< Prošli   Sljedeći >
Calendar
Kalendar

Advertisement
brojac poseta
Brojač posjeta
Anketa
Da li Vam se dopada naša stranica?
 
© 2020 Opcina Busovaca