Ulica 16.kolovoza/augusta bb, 72260
Izbornik
Naslovnica
O nama
Povijest/istorija
Uprava
Sjednice OV-a
Odluke,zakljuci i dokumenti OV-a
Javne nabavke
Gospodarstvo
Turistička razglednica
Smještaj i ugostiteljstvo
Obrazovna i socijalna infrastruktura
Vjerski život
Kultura
Sport
Fotogalerija
Servisne informacije
Linkovi
Kontakt
Traži
OBAVIJEST PDF Ispiši E-mail
Napisao Opcina Busovaca   
Friday, 14 September 2018

 Općinska izborna komisija/povjerenstvo će provoditi obuku biračkih odbora počevši od 19.09.2018. godine do 28.09.2018. godine. Na svojoj sjednici održanoj dana 11.09.2018. godine Općinska izborna komisija/povjerenstvo je usvojilo Plan provođenja obuke predsjednika i članova biračkih odbora sa rasporedom po biračkim odborima, danima i terminima kao i zaduženim članovima OIK-a/OIP-a. 

Plan možete preuzeti ovdje .

Članovi biračkih odbora pozivaju se na obuku telefonom ponaosob.

OIK/OIP poziva predsjednike i članove biračkih odbora da se odazovu i prisustvuju/nazoče obuci u planiranom terminu. S obzirom da će poslije završene obuke biti obavljeno testiranje, pozivaju se polaznici obuke da se prethodno upoznaju sa tekstom Priručnika za rad biračkih odbora, a koji se može preuzeti ovdje .
 
Također se napominju da ponesu kopiju osobne/lične karte i potvrdu banke o svom tekućem računu ili kopiju kartice sa brojem računa radi regulisanja/reguliranja isplate naknade za rad poslije završenih izbora 07.10.2018. godine. Napominjemo članove biračkih odbora da se naknada za rad može isplatiti samo na njihovo ime i ako nemaju otvorene račune u banci da isti otvore.
 
OIK/OIP također apeluje/apelira na političke stranke i koalicije da animiraju svoje kandidate u biračke odbore da se pripreme za obuku i odazovu u određeno vrijeme.
 
 
OIK/OIP BUSOVAČA
 
< Prošli   Sljedeći >
Calendar
Kalendar

Advertisement
Anketa
Da li Vam se dopada naša stranica?
 
© 2021 Opcina Busovaca