Ulica 16.kolovoza/augusta bb, 72260
Izbornik
Naslovnica
O nama
Povijest/istorija
Uprava
Sjednice OV-a
Odluke,zakljuci i dokumenti OV-a
Javne nabavke
Gospodarstvo
Turistička razglednica
Smještaj i ugostiteljstvo
Obrazovna i socijalna infrastruktura
Vjerski život
Kultura
Sport
Fotogalerija
Servisne informacije
Linkovi
Kontakt
Traži
Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava FIPA Sarajevo
Tuesday, 12 April 2016
 
 
 
 
 
 
Izvještaj o realizaciji akcije čišćenja i uređenja okoliša
Friday, 25 March 2016
 Na inicijativu kolektiva Srednje Škole Busovač, uz potporu Projeka "Let's Do It" i Službe za civilnu zaštitu općine Busovača, u dane 17.03. i 18.03.2016.godine realizirana je velika akcija čišćenja i uređenja okoliša na području naše općine. Akcija je organizirana i provedena pod radnim nazivom "U susret proljeću" i u njoj je učestvovalo 257 učesnika. U akciji čišćenja učestvovali su učenici i nastavno osoblje Osnovnih škola Busovača, Kaonik, Kaćuni i područne škole Katići - Merdani, Srednja škola Busovača, članovi Udruge planinara, lovačkog društva "Kaćunski zec", članovi NK Busovača, udruga žena "Kraljica Katarina" i udruga žena MZ Donje Polje,zatim aktivisti i mještani mjesnih zajednica Gusti Grab, Donje Polje, podružnica Bešići, Ivančica - Ravan, Merdani i MZ Busovača. 
Saznaj više...
 
PREPORUKE ZA ORGANIZIRANJE I PROVOĐENJE PREVENTIVNIH MJERA ZAŠTITE OD POŽARA
Thursday, 24 March 2016
Saznaj više...
 
Poziv na radni dogovor
Wednesday, 09 March 2016
Saznaj više...
 
KONKURS/NATJEČAJ za dodjelu stipendija redovnim/redovitim studentima
Thursday, 03 March 2016
Saznaj više...
 
"U susret proljeću" - Akcija proljetnog čišćenja i uređenja grada i okoliša
Thursday, 25 February 2016

 U povodu akcije "U susret proljeću" pozivamo sugrađane da se uključe i pomognu da naš grad bude čišći i još ugodniji za življenje. Uvjereni smo da će brojni naši sugrađani pokazati kako se samo osobnim angažmanom, u zajednicama, školama, vrtićima i tvrtkama može unaprijediti stanje našeg okoliša, a time i podignuti kvalitet življenja u našem gradu.

Akcija "U susret proljeću" odvijat će se u danima, 17 i 18. marta/ožujka 2016.godine. Voditelji ovog projekta su: Srednja škola "Busovača", OŠ "Busovača", MSŠ "Busovača", Općina Busovača, JKP "Komunalac" Busovača i Služba za civilnu zaštitu.

Cilj akcije je aktiviranje sugrađana da prikupljanjem otpada odbaćenog u okoliš učine nešto konkretno za dobrobit planete Zemlje, odnosno svoje okruženje. 

Saznaj više...
 
Informacija o aktuelnim programima poticaja zapošljavanja
Tuesday, 23 February 2016

 Danas, 23.02.2016. godine u velikoj Sali Općinskog vijeća Busovača, održana je sjednica na kojoj zamjenik direktora Kantonalne službe za zapošljavanje SBK/KSB i voditelj ispostave Biroa Busovača prezentirali informaciju o aktuelnim programima poticaja zapošljavanja i samozapošljavanja, koje je nedavno objavio Federalni zavod za zapošljavanje.

Izvršena je informacija o dva Programa zapošljavanja, prvi program je po uredbi sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja osoba bez radnog iskustva u struci 2016. godine, pri čemu Kanton SBK/KSB potpadaju sredstva u visini od 4.360.000,00 KM.

Drugi program poticaja zapošljavanja u 2016. godini obuhvata  mjere: “prilika za sve”, “periodično/sezenosko  zapošljavanje”, “vaučer za posao”, pri čemu je Kanton SBK/KSB potpadaju sredstva u visini od 1.000.000,00 KM.

Javni pozivi ostaju otvoreni do utroška sredstava, tj. do potpisivanja ugovora u vrijednosti raspoloživih sredstava utvrđenih po kantonima, s tim da ako se do 31.12.2016. godine ne utroše sredstva po pojedinim mjerama u određenim kantonima ista se na zahtijev Službe, a uz saglasnost direktora Zavoda mogu prerasporediti na mjere u kojima ima više zahtjeva poslodovaca od raspoloživih sredstava.

Poslodavci pozdravljaju ovakvu praksu zapošljavanja, pri čemu se očekuje da će više novca za ovakve programe smanjiti izraženu nezaposlenost u općini Busovača, a i u Federaciji BiH.

Za više informacija posjetite www.fzzz.ba

Saznaj više...
 
<< Početak < Prethodna 21 22 23 24 25 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 177 - 184 od 194
Calendar
Kalendar

Advertisement
Anketa
Da li Vam se dopada naša stranica?
 
© 2021 Opcina Busovaca