Ulica 16.kolovoza/augusta bb, 72260
Izbornik
Naslovnica
O nama
Povijest/istorija
Uprava
Sjednice OV-a
Odluke,zakljuci i dokumenti OV-a
Javne nabavke
Gospodarstvo
Turistička razglednica
Smještaj i ugostiteljstvo
Obrazovna i socijalna infrastruktura
Vjerski život
Kultura
Sport
Fotogalerija
Servisne informacije
Linkovi
Kontakt
Traži
Košarka PDF Ispiši E-mail
Napisao Opcina Busovaca   
Monday, 22 October 2007

Da mladi i talentirani košarkaši i košarkašice sa ovih prostora pokažu javnosti što znaju i umiju redovito se trude entuzijasti Košarkaškog kluba „Busovača“, utemeljenog 1978. godine. Uspjesima ovog kluba umnogome je doprinio angažman dugogodišnjeg predsjednika kluba, aktualnog općinskog načelnika, gospodina Nikice Petrovića, koji je u određenom vremenskom periodu obnašao i dužnost predsjednika Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

 
Svakako da je ovaj klub primjer dobre organizacije rada koja na kraju mora polučiti dobre rezultate. Trenutačno, klub ima četiri selekcije u muškoj i tri selekcije u ženskoj kategoriji. Mušku selekciju čini košarkaška škola koju vodi gospodin Nenad Marić, prvi trener sa ovih prostora koji je završio višu trenersku školu u Banjoj Luci. Pionirsku selekciju vodi mladi košarkaš Dejan Malenica, a kadetsku i juniorsku gospodin Josip Križanović koji je istovremeno i trener seniora. Najveći uspjeh ovog kluba je svakako činjenica da mušku selekciju trenutačno čini preko 100 igrača.

Ponos kluba su ženske selekcije. Košarkašice su ime Busovače prezentirale u 90-im godinama prošlog stoljeća širom Europe kroz europsko klupsko nadmetanje „Liliane Ronketi“, i to je jedini europski nastup bilo koje ekipe sa prostora Busovače.

Inače, ženske selekcije čini 50 igračica različite dobi i kategorija.

Ne treba zaboraviti da Busovača ima 5 košarkaških sudaca, među kojima je i jedna žena – Mila Bilanović.

 

 

 

 
< Prošli   Sljedeći >
Calendar
Kalendar

Anketa
Da li Vam se dopada naša stranica?
 
© 2021 Opcina Busovaca