Ulica 16.kolovoza/augusta bb, 72260
Izbornik
Naslovnica
O nama
Povijest/istorija
Uprava
Sjednice OV-a
Odluke,zakljuci i dokumenti OV-a
Javne nabavke
Gospodarstvo
Turistička razglednica
Smještaj i ugostiteljstvo
Obrazovna i socijalna infrastruktura
Vjerski život
Kultura
Sport
Fotogalerija
Servisne informacije
Linkovi
Kontakt
Traži
OBAVIJEST PDF Ispiši E-mail
Napisao Opcina Busovaca   
Wednesday, 12 September 2018
 Obavještavamo javnost, političke subjekte i njihove kandidate za biračke odbore da je Općinska izborna komisija/povjerenstvo  donijela Rješenje o imenovanju biračkih odbora čiji tekst se nalazi na web stranici Općine Busovača i Radio Busovače.
 
Rješenje o imenovanju biračkih odbora može se preuzeti ovdje
 
Također obavještavamo imenovane članove i njihove zamjenike u biračkim odborima da će od 17.09.2018. godine početi obuka biračkih odbora prema planu Općinske izborne komisije/povjerenstva, o čemu će biti blagovremeno obaviješteni telefonom.
 
Ujedno obavještavamo osobe koje su imenovane u biračke odbore da će prilikom obuke dobiti priručnike za rad, ali ih molimo da se sa sadržajem priručnika i pravilima upoznaju prije same obuke, zbog lakšeg praćenja predavanja, praktične vježbe  i testiranja.
 
Priručnik za rad biračkih odbora u elektrosnkoj formi može se preuzeti ovdje
 
Radi pripreme za obuku i testiranje, osobe imanovane u biračke odbore također se mogu upoznati sa setom od 100 pitanja i odgovora (od kojih će 20 biti zastupljeno na testu), a čiji tekst se  nalazi na web stranici centralne izborne komisije BiH: Podnaslov "obuka biračkih odbora 2018" sa treptajućom oznakom "NOVO", u koloni pod nazivom: Lista pitanja i Lista odgovora .
 
OIK/OIP apelira i na političke subjekte da animiraju svoje kandidate za članove biračkih odbora da se upoznaju sa sadržajem Priručnika za rad biračkih odbora i navedenih pitanja i odgovora i odgovora prije same obuke.
 
 
OIK/OIP BUSOVAČA

 
< Prošli   Sljedeći >
Calendar
Kalendar

Advertisement
brojac poseta
Brojač posjeta
Anketa
Da li Vam se dopada naša stranica?
 
© 2021 Opcina Busovaca